Workshop Movement Based Learning- ”Building Block Activities”

Movement Based Learning is een programma dat is gebaseerd op bewegend leren. Er wordt onder andere met “Building Block Activities” gewerkt.  

Jenneke van Dijk en Maria Louise Booisma  delen graag hun kennis en ervaring met movement based learning. Zij geven een informatieve en interactieve workshop die geschikt is voor kinderen, jongeren, ouders, coaches, therapeuten en zorgondersteuners!.

De grondlegger van deze methode is Cecilia Koester. Zij werkte als leerkracht met kinderen met Special Needs. Via observaties van houding, bewegen en leren vanuit de drie dimensies kon zij nauw aansluiten bij de ontwikkelingsbehoefte van kinderen. In samenwerking met therapeuten vond zij via specifieke oefeningen ingang om het leren en functioneren van kinderen te verbeteren. Zij zag enorme vooruitgang bij de kinderen. 

De oefeningen worden “Building Block Activities” genoemd en zij ontwikkelde eveneens aanpassing voor Brain Gym® oefeningen voor kinderen met lichamelijke beperkingen. 

Leren is ervaren al het ander is enkel informatie (Albert Einstein). Kom, ervaar en zet je brein in beweging!

Sprekers:

Maria Louise Booisma heeft ruime ervaring opgebouwd in het werken met kinderen met uitdagingen als docent binnen het speciaal onderwijs. En als complementair therapeut in haar praktijk Joy of Life. Jenneke van Dijk heeft ruime ervaring opgebouwd als verpleegkundige en pedagogisch begeleidster in haar werk met EMB kinderen. Zij is nu werkzaam als therapeut binnen de visuele revalidatie.