De magie van de Tovertafel

Tovertafel Sprout richt zich op kinderen met een grote of kleine uitdaging. De magie van de Tovertafel verwondert en een biedt kinderen een veilige omgeving om te leren. Het maakt samen spelen mogelijk, óók voor kinderen waarvoor dat niet vanzelfsprekend is. De Tovertafel Sprout is een speels product dat interactieve spellen op tafel of op de grond projecteert. Twaalf serious games geven prikkels op sociaal, fysiek en cognitief gebied.

Ontwerpen met de doelgroep

Alle spellen zijn ontwikkeld samen met zorg- en (speciaal) onderwijsinstellingen door gebruik te maken van co-design: een ontwerpproces waarbij Active Cues en de doelgroep nauw met elkaar samenwerken. Met die samenwerkingspartners zijn de spellen afgestemd op de behoeften van kinderen met verschillende uitdagingen in verschillende zorgomgevingen. Met die inzichten uit de praktijk worden de spellen geoptimaliseerd tot een speelse ervaring die hen en hun familie en begeleiders verwondert en verbindt.

Hester Le Riche, oprichtster en bedenker van Active Cues en de Tovertafel: “Kinderen zijn voor ons een belangrijke en dierbare doelgroep. Alle kinderen willen kind zijn en zich onderdeel voelen van de groep. Dat we dit met onze technologie kunnen realiseren, is echt een droom die uitkomt. Wij gunnen álle kinderen, meer geluksmomenten met elkaar en hun omgeving. Want een spelend kind is een lerend kind.”

NL-Banner-Tovertafel-SPROUT